Yleinen

Ihmisen ja kirkon puolustajat

Ihmisen ja kirkon puolustajat on Tampereen hiippakunnan pappien lista kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleihin. Kirkolliskokousvaaleissa ehdolla on 11 ehdokasta ja hiippakuntavaltuustovaaleissa 5 ehdokasta. Näistä 11 eri ehdokkaasta kaksi on miehiä ja yhdeksän naisia.

Listalta valittiin edellisissä vaaleissa kaksi edustajaa. Lisäksi samannimiseltä maallikkolistalta valittiin yksi ehdokas. Näissä vaaleissa Ihmisen ja kirkon puolustajat toimivat yhteistyössä Tampereen hiippakunnan Tulkaa kaikki -maallikkolistan kanssa.

Vaaliohjelma

Kirkon oma rakenne on oltava sellainen, että se turvaa pienenkin seurakuntayhteisön toiminnan. Verorahat eivät saa valua massiiviseen hallintoon tai seiniin. On valvottava, ettei kirkkoon tuoteta lisää rakenteita.

Diakonaatin esteenä olevat ongelmat on ratkaistava. Kirkossa on pidettävä huolta, että rakenteissa olevan työntekijöiden eriarvoistamisen on loputtava. On tunnustettava, että muutkin ammattiryhmät kuin papit ovat osaavia, koulutettuja ja johtamistaitoisia.

Tavallisen kristityn kysymyksille tulee olla tilaa kirkossa. Kirkko on keskellä kylää silloin, kun se puhuu ihmisten arkisista asioista. Esimerkiksi eriarvoisuuden lisääntymisestä ja ekologisuudesta meidän on kyettävä puhumaan selkein sanoin.

Syrjintää ja rasismia on sanottava synniksi. On asetuttava heikon puolelle, kuten sairaiden ja yksinäisten vanhusten, homoseksuaalien parisuhde- ja työnsaantikysymyksissään, syrjäytyvien nuorten, yksinhuoltajien, mielenterveyskuntoutujien ja maahanmuuttajien – ihmisten, joita muistamme liian usein vain esirukouksissa.

Pyydämme sinulta luottamusta ja lupaamme kantaa vastuuta ja tehdä kirkkoa rakentavia päätöksiä. Teillä äänioikeutetut, on nyt valta päättää kirkon tulevaisuudesta.

Ehdokkaat

Hiippakuntavaltuusto
Aikasalo Päivi
Hämeenlinna-Vanaja
Karvala Kaija
Tampereen Eteläinen
Ruusukallio Ulla
Nokia
Sorsa Leena
Lempäälä
Lehdeskoski Elina
Salpausselkä
Kirkolliskokous
Sulander Mikko
Hämeenlinna-Vanaja
Aikasalo Päivi
Hämeenlinna-Vanaja
Karvala Kaija
Tampereen Eteläinen
Juntumaa Soili
Orivesi
Kaipia Auni
Kangasala
Ruusukallio Ulla
Nokia
Sorsa Leena
Akaa
Rantala Annakaisa
Orimattila
Lehdeskoski Elina
Salpausselkä
Silfverhuth Olli-Pekka
Pirkkala
Suonperä Satu
Hämeenlinna-Vanaja
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s