Kevään kirkon maallikkoehdokkaat

5Jussi Aukio, Järvenpää

Perheneuvoja, johtaja

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 78

Olen 54 v.  perheneuvonnan johtaja Länsi – Uudenmaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksessa Lohjalla.  Koulutukseltani olen FM, diakoni, psykoterapeutti sekä perheterapeutti.

Perheeseeni kuuluu 4 aikuista lasta, sekä 2 lastenlasta.  Kotipaikkani on Järvenpää.  Aiemmin Mäntsälässä asuessamme toimin Mäntsälän kirkkovaltuutettuna, sekä kirkkoneuvoston jäsenenä 8 vuoden ajan.  

Kirkon perheneuvonta on ikkuna siihen hämmennyksen maailmaan, jossa monet perheet sekä parit elävät nykyään.

Miksi olet ehdolla?

Perheneuvonta perustettiin toisen maailmansodan jälkeiseen hämmennykseen 70 vuotta sitten. Edelleen ihmiset etsivät yhteyttä toisiinsa ja haluavat parantaa vuorovaikutustaitojaan.

Länsi-Uudellamaalla kohtaamme vuosittain noin 450 ihmistä joiden kanssa pohdimme nykypäivää  ja etsimme parempaa huomista.

Perhe- ja parikysymysten esillä pitäminen on kirkossa jatkossakin tärkeää. Siksi asetuin ehdolle ja haluan olla omalla panoksellani kehittämässä kirkon eri työaloja tulevaisuuden haasteissa.

huuhtanenTuula Huuhtanen, Raasepori

Diakoni, musiikkiterapeutti

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 61

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 23

Olen 54 vuotias raaseporilainen, toisen kauden kirkkovaltuutettu. Luottamustehtäviksi seurakuntalaisilta sain Raaseporin suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostopaikan kuin kirkkoneuvosto- ja kirkkovaltuustopaikan Raaseporin seurakuntayhtymässä. Olen aktiivinen myös kunnallisten yhteisten asioiden suhteen, mm. Raaseporin kulttuurilautakunnan jäsenenä sekä terveyspuolella  HUS:in vähemmistökielien  jaostossa.

Koulutukseltani olen diakoni, musiikkiterapeutti ja toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja.

Miksi olet ehdolla?

Vaaliehdokkaana haluan olla mukana avoimen  ja oikeudenmukaisen kirkon rakentamisessa; kirkon, joka ottaa ihmisten erilaisuuden  tosissaan ja ymmärtää että jokainen ihminen on lähimmäinen, niin kuin itsekin olen.

Haluan olla vaaliehdokas  joka ainakin luulee ymmärtäneensä että luomakunta on meille annettu hoidettavaksi ja puolustettavaksi, ei hallittavaksi. Haluan antaa aikaani, osaamistani ja toivottavasti myös iloa kirkon yhteiseen käyttöön!

https://www.facebook.com/tuula.huuhtanen 

Markku Jalava 2016 nettiMarkku Jalava, Nurmijärvi 

Viestintäpäällikkö, hum.kand. 

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 62

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 24

Olen toiminut kauan toimittajana ja viestijänä kirkossa. Pidän viestintää keskeisenä osana kirkon toimintaa ja kannatan kirkon jäsendemokratian vahvistamista.

Nurmijärvellä toimin kirkkovaltuutettuna ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana sekä messuissa maallikkoavustajana.

Kirkolliskokouksen jäsenenä ja sen hallintovaliokunnassa olen ollut kauden 2012 – 2015. Harrastan historian tutkimista ja siitä kirjoittamista, lukemista ja kuntoliikuntaa.

Miksi olet ehdolla?

Kirkossa on paljon hyvää ja muuttumatonta, mutta myös paljon petrattavaa. Siksi haluan tehdä työtä kirkon luottamushenkilönä.

Haluan olla etsimässä vastauksia siihen, mitä kirkon ydinsanoma, armo ja toivo, tarkoittaa meidän aikanamme. Kirkon kivijalka ja päämäärä pysyvät, mutta sen toiminnan ja sanoman ilmaisukeinojen tulee uudistua.  

On aika puolustaa sitä, mitä opetamme: kaikkien ihmisten ihmisoikeuksia.

http://avarakansankirkko.vuodatus.net/

http://markkuja.vuodatus.net/http://www.facebook.com/markku.jalava

PäiviKZuusikuvaPäivi Käri-Zein, Leppävaara

Kauppatieteiden maisteri, lehtori

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 80

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 42

Olen 3 lapsen äiti, ja toimin opetus- ja koulutustehtävissä kansainvälisen liiketoiminnan lehtorina ammattikorkeakoulussa. Olen asunut paljon ulkomailla mm. Usa, Yhd. Arabiemiraatit, Tsekinmaa ja Libanon.

Oma osaamiseni, jota tarjoan kirkolliskokouksen käyttöön, liittyy monikulttuurisuuteen (olen Espoon kaupungin monikulttuuriasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja), kansainvälisyyten, uskontodialogiin, strategiatyöskentelyyn, kulttuurienvälisen kommunikointiin ja johtamisen valmennukseen.

Miksi olet ehdolla?

Kristitty elämäntapa on ollut minun tapani elää  lapsesta lähtien.   Nyt toimin Leppävaaran seurakunnassa aktiivisesti mm. strategiatyöryhmän vetäjänä, sekä paikallisen Kilon alueyhdistyksen puheenjohtajana.

Seurakuntatyön tukeminen ja erityisesti uskontodialogi ovat minulle läheisiä asioita. Haluan ruohonjuuritasolla toimia lähellä ihmistä ja olen aktiivisesti kehittänyt uusia tapoja aktivoida seurakuntalaisia sekä myös muiden uskontojen edustajia, etenkin naisia.

https://fi.linkedin.com/in/paivikarizein

https://www.facebook.com/paivi.karizein?fref=ts

Eero KlingEero Kling, Espoonlahti

Filosofian maisteri, rehtori 

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 71

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 33

Olen 42-vuotias espoolainen, toimin yhtenäiskoulun rehtorina Kirkkonummella. Haluan nähdä kirkon toimivan lähellä ihmisiä.

Miksi olet ehdolla?

Toivon, että saan olla kirkossa kaikilla tasoilla ylläpitämässä lähimmäisenrakkautta.

Korpela-MikkoMikko Korpela, Espoonlahti 

Financial Specialist 

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 79

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 38

Olen 41-vuotias Espoon Soukasta kokoisin oleva ehdokas. Toimin kansainvälisessä juomayhtiössä Financial Specialistina sekä olen myös työsuojeluvaltuutettu. Olen Espoonlahden seurakunnan seurakuntaneuvostossa jo toista kautta. Olen myös veneseuramme hallituksen toiminnassa mukana.

Miksi olet ehdolla?

Toivon kirkon toiminnan innostavan ihmisiä ja tulevan toimintaan mukaan. Erityisesti lapsiperheet ja nuoret ovat minua kiinnostavia ryhmiä. Toivon heidän ja seurakunnan syvempää yhteyttä.

IMG_0062 sallin kuva 1Päivi Kujasalo, Kirkkonummi

Äidinkielen ja ilmaisutaidon eläkeläislehtori

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 72

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 34

Olen ensimmäistä kauttani Kirkkonummen srk-yhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa. Jäin v. 2012 eläkkeelle Espoon Viherlaakson lukion äidinkielen ja ilmaisutaidon lehtorin virasta, kirkkonummelainen v:sta 1967. Laulan seurakuntakuorossa ja toimitusten musiikki on minulle hyvin tärkeää.  Seurakunnassamme vähintään yhtä rakas minulle on jo 30 vuoden ajan ollut naisten pienpiirimme, ehtymätön voimavara ja armon yhteys. Lähimpään perheeseeni kuuluvat 91-vuotias äitini, 2 lasta ja 5 lastenlasta.

Miksi olet ehdolla?

Haluan vaikuttaa rakkaan kirkkomme tulevaisuuteen: Tänä päivänä kirkonkin on oltava avoin muutoksille, sen ydinsanoman ajankohtaiselle tulkinnalle ja tuoreelle hengellisyydelle.  Kannatan tasa-arvoista avioliitolakia ja toivon rakentavaa keskustelua, miten kirkon tulisi toimia avioliittokysymyksessä,  Kirkkomme on oikeudenmukainen ja avoin erilaisuudelle.  Päätösten valmistelu ja teko ovat avointa ja demokraattista. Luottamushenkilöiden osallisuutta todelliseen päätöksentekoon on vahvistettava.

https://www.facebook.com/paivi.kujasalo?fref=ts

Pekan vaalikuva2Pekka Luuk, Järvenpää

Taksiyrittäjä, herastuomari

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 63

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 25

Olen 63-vuotias taksiyrittäjä Järvenpäästä. Avioliitossa 35 v, 4 lapsen isä. Olen toiminut yli 40 v srk:n ja kunnan luottamustoimissa; kirkkovaltuustossa 41 v, neuvostossa 38 v, kunnanvaltuustossa ja nykyisin Sote-lautakunnan jäsenenä. Luottamustoimiini on kuulunut myös Hiippakuntavaltuuston jäsenyys ja yhden kauden varapuheenjohtajuus, kuluvalla kaudella olen ollut varajäsen. Olen myös ollut Kirkkopalveluiden valtuuston jäsen kaksi kautta. Olen myös herastuomari.

Miksi olet ehdolla?

Toivon, että voisin antaa oman panokseni luottamusmieskokemusteni ja -näkemysteni kautta, mitkä olen hankkinut  paikallisseurakunta työssä ja tuoda ne kirkon ylempien päätäntäelimien toimintaan ja päätöksentekoon.

Katson, että pitkä aikajana paikallisseurakuntatyössä antaa minulle hyvät lähtökohdat työskentelyyn niin Kirkolliskokouksessa kuin Hiippakuntavaltuustossakin.

IMG_5480_0422Raija Meriläinen, Olari

Opetusneuvos

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 73

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 35

Olen Raija Meriläinen ja toimin opetus- ja kulttuuriministeriössä opetusneuvoksena. Koulutukseltani olen kasvatustieteen tohtori, filosofian maisteri sekä yhteiskuntatieteiden maisteri. Vuodesta 2010 olen istunut Espoon seurakuntayhtymän valtuustossa ja YKN:ssä.  Syksyllä lähdin mukaan Olarin seurakuntaneuvostoon. Luottamushenkilönä olen ollut  uudistamassa yhtymän hallintoa ja toimintatapoja, joiden tulee kohdata niin lapset kuin seniorit. Olen onnellisesti naimisissa ja kahden nuoren äiti.

Miksi olet ehdolla?

Olen ehdolla, koska yhteinen kirkkomme kaipaa aktiivista, työelämässä olevaa luottamushenkilöä, jolla on halua antaa osaamisensa, aikansa ja energiansa kirkolliskokouksen käyttöön. Kirkon tulee seurata aikaansa, kyetä uudistumaan ja lunastaa paikkansa yhteiskunnan peruspilarina nyky-Suomessa. Kansankirkkomme tulee tarjota elämänsisältöä niin nuorille kuin senioreille. Olen ollut virtaviivaistamassa Espoon seurakuntayhtymää. Nyt on aika kääriä hihat ja uudistaa valtakunnallinen päätöksenteko!

http://www.raijamerilainen.com/5

https://www.facebook.com/raija.merilainen.3

https://twitter.com/@Raijamerilainen

IMG_0444Eila Musikka, Leppävaara

Nuorisotyönohjaaja

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 64

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 26

Olen Eila Musikka, espoolainen 34-vuotias nuorisotyönohjaaja. Olen töissä Vihdin seurakunnassa yhdettätoista vuotta. Aloitin vuoden 2015 alussa Leppävaaran seurakuntaneuvostossa että Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Olen kotoisin Valkealasta, jossa olin aktiivisesti mukana partiossa sekä seurakunnan toiminnassa.

Harrastuksiini kuuluu partion lisäksi jalkapallo ja ukulelen soitto. Vietän mielelläni aikaa myös luonnossa, mökillä sekä sukulaisten ja ystävien seurassa.

Miksi olet ehdolla?

Kirkko on minulle rakas. Haaveenani on rakkauden ja kohtaamisen tilava kirkko.

Mukanani toisin elämänkokemukseni sisältäen lapsuuden ja nuoruuden muistot kirkosta. Toisin myös työni ja partion kautta tämän ajan nuorten ajatuksia, kokemuksia ja tarpeita kuuluviin. Partiossa olen saanut opetella päätöksentekoa eri tasoilla huipentuen piirin johtamiseen. Tiedän, että isoissa yhteisöissä päätöksenteko on haastavaa. Minulle on mielekästä olla mukana vaikuttamassa yhteisiin asioihin.

http://www.facebook.com/eila.musikka

Jouni MykkanenJouni Mykkänen, Tapiola

Kulttuurineuvos

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 65

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 27

Arvonimi:  Kulttuurineuvos

Koulutus: Valtiotieteen maisteri

Espoon yhteisen seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston jäsen vuodesta 1996 alkaen,  puheenjohtaja 12 vuotta,  

Tapiolan seurakuntaneuvoston jäsen  vuodesta  2011 alkaen

Espoon kaupunginvaltuuston jäsen / varajäsen vuodesta 1996 alkaen

Kansanedustaja 5 vuotta

Yleisradion toimittaja ja varapääjohtaja  sekä  Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja 35  vuotta.

Miksi olet ehdolla?

Olen toiminut luottamushenkilönä Espoon seurakuntayhtymässä  ja Tapiolan seurakunnassa 21 vuotta.  Ollessani Yleisradiossa johtajana olin myös  kirkon ja Yleisradion yhteisen hartausohjelmien valvontaelimen puheenjohtaja.  Kirkon mediasäätiössä ja Valomerkissä olen ollut luottamushenkilönä alusta lähtien.

Johtotähtinä kirkollisissa tehtävissä  pidän lähimmäisenrakkautta ja anteeksiantoa. Olen omalta osaltani mahdollisimman avarakatseinen ja yhteistyöhön altis  kansankirkon rakentaja.

Nina NykvistNina Nykvist, Espoon tuomiokirkkosrk

Kasvatustieteen maisteri, teologian maisteri

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 66

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 28

Olen espoolainen äiti, luokanopettaja ja teologian maisteri. Perheeseemme kuuluu kaksi päiväkoti-ikäistä lasta. He tuovat elämäämme paljon iloa, valoa ja rakkautta – vaihtelevasti myös väsymystä ja huolta.

Työni ohessa opiskelin teologian maisteriksi kirkkojen ja yhteiskunnan teologisten tehtävien koulutusohjelmassa. Vanhempainvapaalla ollessani kävimme lasten kanssa seurakunnan lapsille suunnatuissa toiminnoissa, ja vakuutuin siitä miten upeaa työtä seurakunnan varhaiskasvatuksessa tehdään.

Miksi olet ehdolla?

Olen ehdolla, koska haluan tuoda kirkkoa kohti nykyaikaa. Työttömyys, turvattomuus ja tukiverkostojen puute asettavat haasteita lapsiperheiden ja yksinelävien arkeen. Mielestäni kirkon rakenteita tulisi tehostaa siten, että jatkuvasti hupenevia resursseja voitaisiin siirtää esim. hallinnosta ihmisten tukemiseen arjessa niin aineellisesti kuin henkisesti. Sanan ja sakramenttien ohella lähimmäisenrakkaus on kirkon keskeinen tunnusmerkki. Tähän kuuluu se, että kirkko on avoin erilaisille ihmisille.

https://suurinonrakkaus.blogspot.fi/

MarkusOlinMarkus Olin, Lohja

Tutkimusprofessori, fyysikko

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 67

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 29

Olen Lohjalla omakotitalossa asuva kolmen aikuisen lapsen isä. Koulutukseltani olen fyysikko ja työkseni tutkin ydinjätteiden turvallista loppusijoittamista VTT:n tutkimusprofessorina Otaniemessä. Kirkon toimintaan olen osallistunut rippikouluiästä asti. Vuosina 2011-12 olin Lohjan yhteisen kirkkoneuvoston jäsen. Olen yksi luonnontieteilijöiden ja teologien ilmastokannanoton17 allekirjoittajista (http://www.ilmastokannanotto.fi/). Harrastan triatlonia, taidemaalausta ja lukemista.

Miksi olet ehdolla?

Aloin aktiivisen toiminnan kirkon luottamustoiminnassa saatuani nimityksen tutkimusprofessoriksi vuonna 2010, koska koen että professoreilla on velvollisuus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja kirkko oli minulle luonnollisin valinta. Haluan ajaa ihmisten tasa-arvoista kohtelua kirkossa ja yhteiskunnassa, koski se sitten sukupuolta, kansallisuutta, ihonväriä tai sukupuolista suuntautuneisuutta. Haluan olla mukana kirkon päätöksenteossa ja puolustamassa heikon uskon ihmisiä.

http://kauppalanvyysikko.blogspot.fi/

http://www.facebook.com/markus.r.olin

https://twitter.com/@MarkusOlin

Pääkkö AilaAila Pääkkö, Hanko

Myyntijohtaja

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 77

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 41

Olen seurakunta-aktiivi. Luottamustoimia yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Kirkkovaltuutettuna, valtuuston puheenjohtajana, yhteisen kirkkoneuvoston jäsenenä, seurakuntaneuvoston jäsenenä – ja varapuheenjohtajana, sekä aikanaan ensimmäisen hiippakuntavaltuuston jäsenenä.

Tällä hetkellä kuudetta vuotta lähetyssihteerinä Hangossa. (Oman työni ohella.)  Olen ollut naimisisissa 43 vuotta, ja meillä on kaksi aikuista poikaa.

Miksi olet ehdolla?

Pitkän luottamushenkilöurani aikana en ole aiemmin ollut Kirkollisvaaliehdokkaana ja nyt jostain syytä pyyntöjä tuli tosi paljon.

Niinpä tartuin hetkeen, koska tunnen olevani suvaitsevainen ja uudistusmielinen, siinä minun tärkeimmät teesini.
Hiippakuntavaltuuston ehdokkuus tässä samalla ehkä siksi, että kirkko tarvitsee yhä enemmän vapaaehtoisia omaan työhönsä ja me kaikki olemme saman Luojan luomia, yhtä arvokkaita tekemään yhteistä seurakuntaa.

https://www.facebook.com/aila.paakko.1?fref=ts

Sirpa RantalaSirpa Rantala, Nurmijärvi

Luokanopettaja, kasvatustieteen maisteri

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 39

Olen nurmijärveläinen perheenäiti,  luokanopettaja ja kasvatustieteiden maisteri. Toimin luokanopettajana Tuusulassa.

Perheessäni on aviomies Juhani ja kolme, jo kotoa muuttanutta, aikuista lasta. Harrastan kankaankudontaa, musiikkiliikuntaa ja lenkkeilyä.Pieni lapsenlapsi tuo minulle ihania viikoittaisia tapaamisia.

Olen toiminut seurakunnan ja kunnan luottamushenkilönä Nurmijärvellä lähes 20 vuotta.Tällä hetkellä olen kirkkovaltuuston puheenjohtajana ja toimin myös yhteisvastuunkeräyspäällikkönä ja messuavustajana.

Miksi olet ehdolla?

Olen aina ollut kiinnostunut hoitamaan yhteisiä asioita.

Kirkkovaltuutettuna olen toiminut vuodesta 1999.  Vuodesta 2013 olen ollut kirkkovaltuustomme puheenjohtaja.

Sain kutsun ehdokkaaksi Liisa Äikäksen luovuttua tehtävästä.

Haluan olla edistämässä kirkon perustehtävän toteutumista hiippakunnassamme.  Maallikkoedustajana toimisin ”korvana” ja ”kielenä” hiippakuntavaltuustossa toimien seurakuntalaistemme parhaaksi.

Haluankin asettua ehdokkaaksi vuorovaikutuksen lisäämisen edistäjänä.

https://www.facebook.com/sirpa.t.rantala?fref=ts

20151211_170153~2Anna Rukko, Tapiola

Opiskelija

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 68

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 30

Olen 19v. opiskelija ja jäsenenä Tapiolan srk-neuvostossa sekä Espoon kirkkovaltuustossa. YKN:ssa olen varajäsenenä. Parhaiten minut tunnetaan hyväntekeväisyysprojektistani Uuden lastensairaalan hyväksi. Olen itse tekemilläni koruilla kerännyt merkittävän rahasumman ja saanut siitä tunnustusta niin Zonta-järjestöltä kuin presidentiltäkin. Taustallani on lapsuusiässä sairastamani vakava sairaus.

Nuorten osallistuminen kirkon toimintaan on valitettavan rajallista. Nuorten huomioinminen myös päättävissä ja toimeenpanervissa elimissä on tärkeää kirkon elinvoimaisuuden jatkuvuuden säilyttämiseksi.

Miksi olet ehdolla?

Olen kokenut kirkon piirissä vaikuttamisen tärkeäksi ja mielekkääksi tavaksi toimia. Pääsen vaikuttamaan itselleni tärkeisiin asioihin ja välitämään viestiä sidosryhmilleni. Haluan myös olla mukana vaikuttamassa kirkon ja yhteiskunnan muutoksissa ja yhteensovittamisessa. Kirkko on yhteisönä tärkeässä asemassa maassamme ja sen edellytysten jatkumisen koen tärkeänä. Myös kirkon edellytyksistä toimia yksilön tukema yhä ankarammassa maailmassa tulee pitää huolta.

http://blogit.apu.fi/annanblogi/

https://www.facebook.com/Anna-Rukko-1552613501616935/

Salli_PaiviPäivi Salli, Olari

Yhteiskuntatieteen maisteri

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 74

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 36

Olen 44-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä ja kahden koululaisen äiti Espoon Matinkylästä. Olen toiminut yli 20 vuotta vanhustyössä eri tehtävissä, tällä hetkellä olen toiminnanjohtajana vanhusten asumispalveluita tuottavassa yhdistyksessä.

Miksi olet ehdolla?

Lähdin ehdolle kirkolliskokoukseen, koska haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka moniääninen ja jäsentensä näköinen. Kirkon hallintoa voi keventää ja tilaa pitää olla vapaaehtoistyölle ja tekemisen meiningille. Kirkko kantaa vastuuta yhteiskunnassa eikä unohda heikoimpia. Jumalan armo ja lähimmäisenrakkaus näkyvät kirkkoni toiminnassa ja arjessa.

http://www.paivisalli.fi/

http://www.facebook.com/sallipaivi/

received_10207002702202013Lea Sornikivi, Lohja

Eläkeläinen

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 40

Olen 71-vuotias virkeä eläkeläinen. Toimin monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä omassa seurakunnassani. Olen myös jäsenenä hiippakunnan luottamushenkilöiden koulutusta suunnittelevassa työryhmässä. Olen ollut neljä edellistä vuotta kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenenä. Nyt olen ollut paljon kummassakin elimessä mukana varajäsenenä. Minut tunnetaan aktiiviseksi ja asioihin paneutuvaksi henkilöksi. Olen hyvin verkostoitunut omassa hiippakunnassani. Minut löytää myös facebookista.

Miksi olet ehdolla?

Haluan olla mukana kirkon tulevaisuutta rakentamassa.

https://www.facebook.com/lea.sornikivi

TiriMirja Tiri, Kauniainen

Toimitusjohtaja

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 69

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 31

Olen koulutukseltani cand.mag & cand.phil ja työskennellyt johtotehtävissä kansainvälisen kaupan parissa 30 v. Olen ollut aktiivisesti mukana vapaaehtois- ja hyväntekeväisyystyössä ja olen saanut niissä toteuttaa arvojani. Nyt olen jäämässä eläkkeelle ja minulla on lopultakin enemmän aikaa panostaa lisää yhteisten asioiden hoitamiseen.

Miksi olet ehdolla?

Yhteiskuntamme ja kirkkomme ovat muutosten keskellä. Uskon valinnanvapauteen, avoimuuteen, keskustelun voimaan, perinteiden ja uudistusten tasapainoisuuteen. Olen mielelläni mukana kehittämässä muuttuvaa kirkkoa niin että se tarjoaa ihmisten arkeen tukea ja apua sekä turvallisen kivijalan ihmisten  elämälle.

espoontuomiokirkkosrk_tunkelo_lauri_2014_webLauri Tunkelo, Espoon tuomiokirkkosrk

Diplomi-insinööri

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 70

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 32

Olen diplomi-insinööri Espoon Laaksolahdesta, perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta. Harrastan kesällä suunnistusta ja talvella hiihtoa sekä luen historiakirjallisuutta. Partiotoiminnassa olen mukana taustajoukoissa ja olen myös mukana reserviläistoiminnassa.

Minulle kirkko edustaa jatkuvuutta ja olen avoimen kansankirkon kannattaja.  Kirkon tulee olla vastavoima ”kaikki mulle heti ja nyt” -ajattelulle ja muistuttaa jokaisen vastuusta ja velvollisuudesta auttaa ja palvella lähimmäistä.

Miksi olet ehdolla?

Olen ehdolla koska haluan olla mukana uudistamassa kirkkoa ja siten ehkäistä jäsenkatoa. Vahva kansankirkko mahdollistaa kirkon perustehtävän kertoa evankeliumin ilosanomasta ja toteuttaa diakoniaa.

Kirkon hallintorakenne tulee muuttaa vastaamaan nykyaikaa esim. hiippakunnat hallintomallina on perintöä kuninkaanvallan ajalta. Kirkon tulee keskittyä pelastussanoman levittämiseen, eikä eri suuntausten väliseen väittelyyn. Olemme kaikki valon puolella  toteuttamassa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.

https://samassaveneessa2014.wordpress.com/ehdokkaat/lauri-tunkelo/

https://www.facebook.com/lauri.tunkelo?fref=ts

Untamo Lauri_smallLauri Untamo, Tuusula

Asiakkuusjohtaja, farmaseutti

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 76

Vuodesta 1999 alkaen Tuusulassa Kirkkovaltuustossa vaikuttanut 41 vuotias nuorimies haluaa päästä vaikuttamaan Kirkolliskokoukseen. Haluan olla viemässä kanssasi kirkkoamme kohti tulevaisuutta jossa voisimme yhä enemmän kohdata erilaisia ihmisiä arjessa. Kirkon perussanoma pysyy, mutta tavat kohdata ihmisiä tulee muuttua ajan mukana.

Miksi olet ehdolla?

Hyvällä yhteistyöllä voimme myös kirkolliskokouksessa uudistaa kirkkoamme.

http://www.lauriuntamo.fi

https://www.facebook.com/laurivaltuustoon/

https://twitter.com/lauriuntamo

mikaMika Valtonen, Hyvinkää

Sairaanhoitaja, yrittäjä

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 81

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 43

Olen parisuhteessa elävä, kolmen pojan isä. Olen mukana monessa seurakunnan toiminnassa: kirkkovaltuustossa ja –neuvostossa, neuvoston edustajana kasvatuksen johtokunnassa ja toimin lapsiasiain henkilönä. Ajoittain osallistun myös muuhun seurakunnan vapaaehtoistoimintaan. Harrastan kirkkoteatteria, partiota ja geokätköilyä. Muiden auttaminen on minulle kunnia-asia.

Miksi olet ehdolla?

Usko on minulle henkilökohtainen, samalla kuitenkin myös julkinen ja näkyvä asia. Pyrin kirkon päätöksentekoon mukaan, koska haluan olla rakentamassa kansan kirkkoa. Jokaisella on oikeus kokea itsensä tervetulleeksi seurakuntaan ja kohdatuksi siellä tasa-arvoisesti, ikään, sukupuoleen, kansalaisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

http://mikavaltonen.sairak.com/

https://www.facebook.com/ehdokasmikavaltonen/?ref=hl23

DSC_7418Piia Vesterinen, Tuusula

Opiskelija

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen 75

Ehdokasnumero hiippakuntavaltuustoon 37

Olen iloinen ja innokas nuori. Olen innokas seurakuntalainen. Olen ollut monet kerrat isosena ja käyn seurakunnan järjestämissä tapahtumissa vapaa-aikani puitteissa. Opiskelen kaksoistutkintoa ja seuraava päämäärä lukion ja ammatillisen koulun jälkeen olisi teologinen. Eli intoa olisi paljon uskontoon panoutumiseen. Kristinusko on minusta hyvin mielenkiintoinen ja siinä on aina jotain uutta.

Miksi olet ehdolla?

Olen asettunut ehdolle, jotta voisin päästä vaikuttamaan koko maan kirkon asioihin. Pääkohtani olisi nuorten saaminen innostumaan seurakunnasta, sillä nuoret ovat se mikä kirkkoa tulee pitämään pystyssä vuosien päästä.

Mainokset