Tuulia Ikkelä-Koski

Tuulia Ikkelä-KoskiTuulia Ikkelä-Koski (os Hakonen)
KM, oppimispäällikkö
49 vuotta
Jyväskylän seurakunta

Ehdokasnumero kirkolliskokoukseen: 75
hiippakuntavaltuustoon: 34

www.tuuliaikkela-koski.fi
tuulia.ikkela-koski[at]hotmail.com

Tuulia ehdokasgalleriassa

 Kun Beatlesit soittivat Yellow Submarinea, synnyin. Hippikausi oli aluillaan ja television lähetykset olivat mustavalkoisia. Sama väritys näkyi kauttaaltaan koko maailmassa. Amerikassa musta ja valkoinen väestö elivät rinnan, mutta oikeuksiltaan eriarvoisina. Tuolloin Kiinassa alkoi kulttuurivallankumous. Maailman vallasta väänsivät kättä Neuvostoliitto ja Yhdysvallat kilpaillen mahdistaan myös ulkoavaruudessa. Tuona maailman aikaan kasvoin lapsuuteni ja nuoruuteni Jyväskylässä, Puuppolan kylässä.

Nyt, vuonna 2016, elämme informaation yltäkylläisyydessä, hektisessä maailmassa. Värikkyys näkyy erilaisten tapahtumien kirjona niin lähellä kuin etäällä. Ajan ilmiöt ovat kirjavia laidasta laitaan. Tänä maailman aikana rakennan parempaa huomista. Tuossa rakennustyössä minulle tärkeitä asioita ovat arvot, sivistys, ihmisen hyvinvointi ja sujuva arki.

Perheen ja työn lisäksi minulle tärkeitä asioita ovat aina olleet liikunta, kirjallisuus, kuvataide ja käsillä tekeminen. Harrastusten sisältö on vaihdellut elämän tilanteen mukaan hiihdosta lumilautailuun, saduista runoihin ja ompelusta puutarhanhoitoon. Kuvataiteita harrastan lähinnä nauttien toisten tekemistä töistä kiertelemällä museoissa ja gallerioissa niin lähiympäristössä kuin matkoilla.

Kiinnostukseni yhteisten asioiden hoitoon tulee esille luottamustehtävissäni. Kunnallispolitiikassa toimin Jyväskylän kaupunginhallituksessa, valtuustossa, Tilapalveluissa ja Kylän Kattaus -liikelaitoksessa. Jyväskylän seurakunnassa toimin kirkkovaltuustossa ja Kuokkalan alueneuvostossa. Ehdokkuus Eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015 olivat erittäin mielenkiintoisia. Ensimmäisellä kerralla sain ääniä enemmän kuin Jyväskylän kaupunginteatteriin mahtuu katsojia ja toisella kerralla puolikkaan jäähallillisen verran.

Olen aina ollut määrätietoinen työmyyrä. Opiskelin Jyväskylän yliopistossa monta tutkintoa mm. erityisopettajaksi ja sivuaineena opiskelin oppilaitosjohtamista Rehtori Instituutissa. Jyväskylän seurakunnassa olen tehnyt nuoriso- ja lapsityötä muutaman vuoden ajan 1980 – 1990 -lukujen taitteessa. Nykyisessä työssäni oppimispäällikkönä Onerva Mäen koulussa johdan uudisrakennusprojektia käyttäjän osalta ja johdan opetussuunnitelmatyötä.

Olen ehdolla kirkolliskokousvaaleissa ja hiippakuntavaaleissa, koska haluan olla rakentamassa yhteisöä, joka on avarakatseinen, erilaisuuden hyväksyvä, armoa ja toivoa julistava kansankirkko.

Mainokset