Yhteisen tulevaisuuden rakentajat Kuopion hiippakunnassa

Yhteisen tulevaisuuden rakentajat ovat mukana Kuopion hiippakunnan kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleissa 2016. Olemme mukana sekä pappis- että maallikkovaaleissa.

Tutustu ehdokkaisiimme kotisivuillamme.

Vaaliohjelmamme

Seurakuntarakenne ja toimintakulttuuri 

Kannatamme rakenneuudistusta, joka turvaa seurakuntien toimintaedellytykset alueellisen omaleimaisuuden huomioon ottaen. Kannatamme aitoja ja omaleimaisia lähiyhteisöjä. Annamme tilaa paikallisille toimintaratkaisuille.

Kannatamme kirkon ydinpalvelujen saavutettavuutta asuinpaikasta riippumatta.Rakenneuudistuksen rinnalla uudistamme toimintakulttuuria ja viestintää. Tuemme työalakeskeisyydestä ja työntekijävetoisuudesta siirtymistä kohti verkostoyhteistyötä. Haluamme poistaa raja-aitoja seurakuntalaisten ja työntekijöiden väliltä.

Edistämme avointa ja läpinäkyvää päätöksentekoa. Keventämällä hallintorakenteita helpotamme seurakuntien aloitteellisuutta toimintaympäristön muuttuessa. Kannustamme ja olemme itse valmiita avoimeen keskusteluun vaikeistakin asioista.

Erilaisuus ja yhdenvertaisuus 

Toimimme kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta. Edistämme sellaista kirkkoa, jossa jokaiselle on tilaa ja jokaisen ääni kallisarvoinen. Kaikkien kirkon jäsenten tulee voida tuntea itsensä tervetulleeksi seurakunnan tilaisuuksiin juuri sellaisena kuin ovat. Olemme valmiita keskustelemaan avioliiton merkityksestä kirkossa.

Uskomme, että jokaisella on paikkansa kirkossamme, eikä kaikesta tarvitse olla aina samaa mieltä. Toimimme sillanrakentajina ja kannustamme kohtaamaan heitäkin, joille kirkon merkitys on epäselvä tai tuntematon. Puolustamme kaikkien oikeutta sekä omaan uskontoonsa että oman uskonnon opetukseen kouluissamme.

Seurakuntalaisten kirkko 

Ymmärrämme seurakuntalaisten hengellisen elämän tukemisen kirkon ydintehtäväksi. Jokaisella ihmisellä on oikeus päästä osalliseksi armosta. Kannatamme hengellistä monimuotoisuutta seurakunnissa ja uskollisuutta omille hengellisille juurillemme.

Rakennamme kirkkoa yhteisen pappeuden periaatteelle, jota kirkon virka palvelee. Edistämme kirkon päivittämistä ja sopeuttamista tähän aikaan, uskollisina evankeliumille myös silloin kun se on vastoin yleistä mielipidettä ja vallitsevia arvoja.

Vahvistamme kirkon yhteiskunnallista roolia ja vaikutusvaltaa heikkojen puolestapuhujana.

Tutustu vaaliohjelmaamme myös YouTubesta löytyvän vaalivirtemme avulla.

ehdokkaat

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s